bonava 16 9


Vi Fixar Ljudmiljön hos Bonava

En värld av förbättring och effektivitet, där ljudet inte längre är en hindrande faktor utan snarare en del av den harmoni som råder på arbetsplatsen. Strategisk Akustik blev stolt tilldelade uppdraget att ta fram en åtgärdsplan som skulle förändra spelreglerna på Bonavas kontor. Målet var klart: minska den störande ljudnivån och samtidigt öka den allmänna trivseln och produktiviteten.

Förmodligen har du också känt på den frustration som uppstår när ljudet tar över allt, överallt. Det blir svårt att fokusera, att kommunicera och att bara vara. Men vi vägrade att acceptera detta som normen. Istället satte vi oss för att förändra det. Genom att skapa en åtgärdsplan som minskade samtalsljudets resväg från 30-40 meter till endast 5-7 meter, kunde vi ge Bonava och deras medarbetare en helt ny arbetsmiljö.

Och resultatet? En total förvandling. Genom en omfattande akustisk renovering av de öppna ytorna blev kontoret inte bara tystare och mer koncentrerat, utan också mer inspirerande och trivsamt än någonsin tidigare.

En dag kom ett mail…

Hej Joakim, Nu är det dags!

250 kollegor förväntas komma tillbaka till våra öppna kontorslandskap. Redan före pandemin behövde dessa lite omtanke när det gäller ljudmiljön.

Förutom tidigare problem med lång överhörning och att man stör varandra så lägger vi nu till många förväntade teams-samtal.

Kollegorna har ju dessutom suttit hemma i tystnaden i ett år, så toleransen för en dålig ljudmiljö som stjäl energi har ju inte direkt ökat…

Hur fixar vi detta på bästa sätt?

Jag behöver din hjälp att förbättra arbetsron och ljudmiljöerna inför att kollegorna kommer tillbaka till vårt öppna landskap igen. Kontakta mig när du har tid! ”

Emma förstod att det behövde vidtas åtgärder.

Återgången efter pandemin ställde frågorna på sin spets:

  • Hur kan graden av arbetsro ökas i alla öppna ytor?
  • Och hur kan problemet med omfattande ljudstörningar reduceras?

Strategisk Akustik fick i uppdrag att ta fram en åtgärdsplan.

En plan som syftade till att reducera hur långt samtalsljud färdas i de öppna ytorna. Från långa 30-40 meter ned till radikalt mindre påfrestande 5-7 meter. Och på samma gång öka den allmänna komforten.

För Du känner säkert igen hur knepigt det blir när ALLT hörs HELA tiden ÖVERALLT? Då går det ju inte att komma undan. Den enda lösningen blir att ockupera ett mötesrum eller hitta annan plats för att få något gjort. Och det fenomenet är ju inte helt optimalt för en arbetsplats med stora öppna ytor.

Men det går att göra rejäla saker åt problemen!

Vilket Bonava också gjorde.

De lät Strategisk Akustik implementera den framtagna åtgärdsplanen i en komplett akustisk renovering av de öppna ytorna.

 

Med vårt engagemang och expertis lyckades vi skapa en värld av förbättring och effektivitet, där ljudet inte längre är en hindrande faktor utan en del av den harmoni som råder på arbetsplatsen. Genom att tilldelas uppdraget att ta fram en åtgärdsplan för Bonavas kontor satte vi målet klart: att minska den störande ljudnivån och samtidigt öka den allmänna trivseln och produktiviteten.

Förmodligen har även du känt på den frustration som uppstår när ljudet tar över allt, överallt. Det blir svårt att fokusera, att kommunicera och att bara vara. Men vi vägrade att acceptera detta som normen. Istället tog vi oss an utmaningen att förändra det. Genom att skapa en åtgärdsplan som minskade samtalsljudets resväg från 30-40 meter till endast 5-7 meter, kunde vi ge Bonava och deras medarbetare en helt ny arbetsmiljö.

Och resultatet? En total förvandling. Genom en omfattande akustisk renovering av de öppna ytorna blev kontoret inte bara tystare och mer koncentrerat, utan också mer inspirerande och trivsamt än någonsin tidigare.

Vi spelade en avgörande roll genom att implementera tjockare tak, ljudabsorbenter, ljudmaskering och skärmar, vilket skapade en arbetsmiljö som inte bara uppfyllde utan överträffade förväntningarna.

 

Vill du också ha vår hjälp? Boka ett kostnadsfritt samtal.

0 Comments

0 kommentarer

Projekt som andra valt att läsa om…

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.