abstracta pod

 Letar du också telefonhytter? Det är många företag idag som letar efter extra rum och telefonhytter till sin verksamhet.

Ibland är det en telefonhytt som är svaret på kontorets utmaningar men ibland är det något helt annat…

Telefonhytter på kontoret är bland den dyraste kvadratmeteryta så är det viktigt att ha koll på vilken hytt som är bra om det är en hytt du skall ha!

Många arbetsplatser kräver utrymmen för ostörda samtal eller möten. Om antalet rum inte räcker till är telefonhytter, telefonbås och mötesmoduler en bra idé. Men! – För att en telefonhytt ska fungera riktigt bra är det fem saker du bör tänka på.

5 faktorer som utgör en bra telefonhytt:

Framery O Showroom

1 Ljudisolering

En telefonhytt och ett telefonbås måste ha bra ljudisolering


Det kan 
låta sjävlklart – men det grundläggande en telefonhytt ska erbjuda är att det ska kännas tryggt att prata där inne. Så att man vet att samtalet inte kan höras av andra utanför.

För att klara detta krävs det att telefonhytten eller telefonbåset har mycket goda ljudisolerande egenskaper. Något som lätt missas vid inköp.

Följden av bristfällig ljudisolering leder nämligen till den farliga fällan att du tror att det är helt ljudisolerat, medan kollegorna där ute hör varje ord du säger. Inte helt optimalt..

Därför är de telefonhytter vi erbjuder genomtänkt konstruerade med mycket kraftig ljudisolering som huvudsaklig ledstjärna. Det gör att det känns tryggt och säkert att prata i dessa.

2 Ventilation

Telefonbås bör också ha effektiv ventilation för frisk luft


Telefonbås per
 definition är små, vilket innebär att vi behöver ha ett bra luftbyte när vi arbetar där inne.

Om du till exempel har ett långt videomöte ska ju luften vara fräsch och frisk hela tiden.

Dessutom vill du ju att luften är fräsch i ett telefonbås när du går in direkt efter att din kollega använt den. Precis lika fräsch luft som om det inte varit någon alls där inne.

För att klara det här krävs en riktigt effektiv ventilation. Annars kommer medarbetare inte vilja nyttja telefonhytten i hög grad. Så kontrollera alltid vilken ventilationsfunktion en telefonhytt har före du köper in dessa till kontoret.

Framery One
Framery One Premium

3 Belysning & El

Dessutom är det bra med belysning och eluttag i hytten


Brukar du
 anteckna när du pratar i telefon? Eller kanske har behov av att läsa i papper eller annat? I så fall är det ju en fördel att kunna se vad du skriver eller ska läsa.

Glöm därför inte att dubbelkolla att telefonhytten du köper har bra belysning. Samt att det finns eluttag att koppla in dator och mobilladdare. Och kanske även ett nätverksuttag.

För med allt detta blir telefonhytterna verkligen de effektiva avskiljda arbetsrummen som många medarbetare söker.

 

4 Arbetscomfort

Telefonhytter bör också ha ett litet arbetsbord för dator och annat

 
Finns det något värre än att stressa iväg med telefon och dator hals över huvud och inte ha någonstans att göra av sina grejer?

En enkel liten arbetsyta i telefonhytten gör att du kan ställa ner dator, telefon och kaffekopp och fokusera på ditt telefonsamtal eller videomöte.

Så kolla att den telefonhytt du ska köpa erbjuder bord att ställa saker på så du kan arbeta så effektiv det bara är möjligt.

Framery One 2021
bra isolering i telefonhytt

5 Placering

Ställ sen telefonhytten där den gör som mest nytta!


Något som 
är riktigt bra med kraftigt ljudisolerade telefonhytter är att du kan ställa dem där de gör som mest nytta – mitt bland medarbetarna i kontorslandskapet!

Det är där de kommer göra störst nytta och kommer användas mest. Telefonhytter som har bristfllig ljudisolering kan man inte göra så med – för då kommer alla samtal därinne höras av kollegorna utanför.

Ett vanligt misstag är annars att telefonhytter placeras långt bort från medarbetarna.  I foajeer, trapphus och korridorer. Där ser inte medarbetare om telefonhytten är ledig och kommer då dra sig för att ta sina samtal där.

Så placera telefonhytterna  där de gör mest nytta – mitt bland medarbetarna! Så ska du se att de blir nyttjade mest hela tiden.

0 Comments

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

joakim scholander

Written by Joakim Scholander

Artiklar som andra läsare gått vidare till

Projekt Bonava

Projekt Bonava

Vi Fixar Ljudmiljön hos Bonava En värld av förbättring och effektivitet, där ljudet inte längre är en hindrande faktor utan snarare en del av den harmoni som råder på arbetsplatsen. Strategisk Akustik blev stolt tilldelade uppdraget att ta fram en åtgärdsplan som...

läs mer